Ясен Згуровски,

Ясен Згуровски

Интро, което описва практиката ти и няколко ключови проекти.

Като художник творя в областта на дизайна и живописта. Бил съм част от творческите екипи на едни от най-ярките нощни клубове и места в София. В последните години влизам в образа на Жулиета Интергалактика, музикален селектор и персонаж от нощния живот. Жулиета е сценичното име, което използвах в шоу програмата на микс клуб “Спартакус” и като Club Kid на електронните партита до края на 90те. А първата ми проява като художник се случи малко след това с комикси за безплатните картички на FreeCards, които се разпространяваха в баровете заедно с флаерите и гайдовете. Продължи се с покана за илюстратор в Егоист и за дизайнер на постерите на LifeHouse. После списъка е дълъг. Първата ми изложба “Over Indulgence” е през 2009 във Френския културен център, а скоро се откри виртуално моята 13-та изложба - „Градината на Божествените удоволствия” в “Little Bird Place”.

Looking for Laika
Looking for Laika

Какво те прави различен?

Имам таланти. Работата ми е ярка, съчетавам по особен начин изразните средства.

Какво казва творчеството ти?

Творчеството ми пожелава добро настоение. Носи романтика.

I've Seen That Face Before
I've Seen That Face Before
Elephants for Peace
Elephants for Peace

Как преминава един ден в живота на Ясен?

Наспиване, преглед на социалните мрежи, дизайн на флаер, рисуване, слушане на музика, разходка, оперативка с екипа на „Tell me“, която често се слива с партито за вечерта. Ако вечерта съм Жулиета, денят ми минава в ритуали за красота и нетърпение да дойде нощта. В Instagram публикувам селфита или произведенията на изкуството ми. Разглеждам красиви картинки за вдъхновение.

Какви са предизвикателствата пред градското изкуство? Как се справяш с тях?

Предизвикателствата в изкуството са посоките, които си поставя всеки сам за себе си, фантазията и изобретателността в процеса и удоволствието от резултата. Аз сменям начини на изразяване, техники на рисуване, места за изява, стилове в музиката и перуки. Пристрастен съм към енергията от удоволствието в хората, които танцуват на моите партита и от грейналите погледи на тези, които разглеждат изкуството ми. Любопитен съм за новите и непознати неща.