ТОЧКА СПОТ,

ТОЧКА СПОТ

Интро, което описва практиката ти и няколко ключови проекти.

Нещо, което малко хора предполагат - учила съм анимационна режисура, но предимно правя илюстрации и дизайн на типажи. Рисувам и върху стени, като пренасям илюстрациите си в по-големи мащаби, поставени в градска среда. Един от личните ми и по-разпознаваеми проекти е „Sofia Monsters“. Любими са ми колаборациите ни с Visionary,  в които изрисуваме трафопостове (проекта „Графопост“) и други градски пространства.

Пирински кит
Пирински кит

Какво те прави различен?

Всички хора еднакво си приличаме и се различаваме един от друг. Това, което забелязвам е, че много артисти се страхуват да изразят индивидуалност, особено при работата с клиенти. Ако нещо ме прави различна - това е отсъствието на тази неувереност.

Какво казва творчеството ти?

Красотата е в очите на гледащия. Какво казва творчестото ми зависи от това какво разбира гледащият.

Избягала лисица
Избягала лисица
Лебеда със златните яйца
Лебеда със златните яйца

Как преминава един ден в живота на ТОЧКА?

Гледам да ставам рано, за да имам време да почета книга, слушайки класическа музика или джаз преди да започна да работя. Сутрин умът ми е най-свеж и се старая да използвам този момент за генериране на нови скици, които използвам в моментите, в които се усещам зациклила и без идеи - имам безброй скицници, които са хранилище, склад за типажи и тн. Пия безброй кафета и слушам музика, докато работя. Вечер, ако е ден за тренировка, отивам на катерене, ако не е - може да потичам в парка. Ако съм в настроение - излизам за по едно или за разходка, ако не съм на вълна социализация - чета книга, гледам филм или просто си блея.

Какви са предизвикателствата пред градското изкуство? Как се справяш с тях?

Първото предизвикателство е да решиш да бъдеш артист, който се занимава с градско изкуство и да живееш така. Това може би е и най-голямото, и ако си го приел - значи имаш смелост и от там насетне всичко останало се преборва.