Елина Иванова,
Kongoha

Елина Иванова
Kongoha

Интро, което описва практиката ти и няколко ключови проекти.

Като аматьор мисля, че работите ми се самоопределят за илюстративни. Оставям рисунките сами да развиват характера си с надзор от моя страна. Простотата и изчистената форма, към която се стремя в дигиталните си проекти, се изпарява в ръчните ми работи. Професионално съм се насочила към сферата на визуалните ефекти, инсталации и осветление, но това не ме спира да рисувам на ръка.

Джинът от стъкленицата
Джинът от стъкленицата

Какво те прави различен?

Всеки има своя маниер и индивидуален стил. От възприятието и създаването на фомата идва интересното и различното.

Какво казва творчеството ти?

Концепции, които намирам в ежедневието, се изкривяват под формата на същества. Аз само ги пълня с цветове и им давам черупка. Често изобразявам събития и символи, шифровани в рисунките. Може би това ми е специалитета.

Мрежата
Мрежата
Дама
Дама

Как преминава един ден в живота на Kongoha?

Дните минават, а матурите ми скачат на главата. Денонощието често прелива от музика и интересни лекции... Драскам, танцувам и си движа ежедневието.

Какви са предизвикателствата пред градското изкуство? Как се справяш с тях?

Доста са предизвикателствата пред градското изкуство. Има тонове артисти, които ме интересуват и вдъхновяват, българи или не. Често ми се мъти главата от толкова много неща навсякъде. Мисля, че най-трудно е да се настроиш и да намериш това, което искаш да правиш. Останалата част е здраво бачкане, качествено разпускане и малко късмет.